2017. december 31., vasárnap

Hógömb


Nosztalgiaséta Roxmortsban, hógömb, fluff, Teddy-említés.

(A történet a Remie-vel közös Remus/Sirius adventi naptárunk egy darabja, a teljes gyűjteménykét itt olvashatjátok. :))



Megcsipkedi az arcukat a tél, ahogy a Három Seprűből kilépnek; fagyos ujjai hintik rájuk a hópihéket, mint porcukrot a süteményre – ha lecsókolná Sirius ajkáról, most még édesebb lenne, Remus biztos benne. Megelevenedett karácsonyi képeslapként bújnak össze Roxmorts girbegurba utcácskáin a hósapkás házak, jégcsap csüng az ereszeken, valódi és elvarázsolt cukorkristály nyalókák; a gyerekek le-letörnek egyet-egyet, közben hógolyócsatáznak, hóvárat építenek, hóemberrel fogócskáznak. Lepottyan a répaorra, gyorsan visszaragasztja egy fiúcska; kezd kifogyni belőle a bűbáj, panaszolja, a gyerekcsapat Remusékat kéri, varázsolják újra. Majd ő, húzza ki magát büszkén Sirius, ha ő bűvöli meg, ez a hóember örökké élni fog! Remus mosolyog. Remus mosolyára meginog Sirius kezében a pálca; a mágiaszikrákat bíborszínű szívecskék hívják táncba. A hóember elevenebb, mint valaha, ölelésre tárt karokkal rohanja le Remust; Remus menekülésbe fog, kergeti közben Siriust, a hóember meg őket, körbe-körbe szaladnak, a gyerekek kacagnak.

Fájón boldog nosztalgia két év után visszatérni, és bejárni a régi helyeket újra; jégvirágok nyílnak a kirakatokban, koszorúk fakadnak az ajtókon hívogató karácsonyi dalra. Mézesfalás, Zonkó – vesznek maguknak egy szatyor édességet, és még nagyobb szatyornyi mókás kacatot Peternek és Jamesnek.

Óriási jégtükröt varázsoltak a térre, a középen magasodó, csillogó jéggömbökkel és szikrázó dérfüzérekkel díszített karácsonyfa tövébe. Megbűvölt hangszerek játszanak vidám ünnepi muzsikát, gyerekek, felnőttek korcsolyáznak kis csoportokban vagy kéz a kézben, fiatal és idősebb párok, fiúk és lányok, és két csillogó szemű, hófehér hajú boszorkány; kedves arcukon még tovább mélyülnek a mosolyráncok, mikor Siriusékat meglátják. Remust megtartják a farkasreflexek a jégen, Sirius kevesebbet van talpon, mint fenéken. Odasiklik hozzá három kislány, kecsesen és könnyűn, mintha felhők közt lépdelnének; bízza csak rájuk magát, majd ők megtanítják! Gyermeki naivitás, kuncog magában Remus. Azért vár tíz percet, mielőtt a hölgyrajongók rózsaszín kesztyűs ujjai közül kimenti-visszalopja magának élete ütött-kopott párját. Egy kellemesen fűtött jégpadra roskadnak le aztán, forralt bort kortyolgatnak, a párafelhők bodrainak rejtekében ártatlan csók cuppan.

Szállingózó hóesésben indulnak a fogadó felé vissza.

Tesznek egy kitérőt a falu melletti erdős részen; hókristályból szőtt ruhát viselnek a fák, szellő csilingel a zúzmaracsipkés ágak között, a térdig érő hótakaró recseg és ropog, ahogy kézen fogva botladoznak, bukdácsolnak benne. Finomsággal töltik meg a madáretetőket, a didergő madárkák kíváncsian nézik őket. Tartsd így a kezed, mondja Sirius, és magot szór Remus tenyerébe; hamar odamerészkedik egy bátor kis cinke, majd követi őt még egy és még egy. Sirius a mellkasát hátulról ölelve simul a Remusból sugárzó boldogságba.

Meleget sóhajt a kályha, ahogy a szobájukba visszatérnek, átfagyva-vacogva bújnak a szerelemfodrozta vastag paplanba. Sirius az ágy melletti fotelbe dobott kabátja zsebében matat, apró gömböt vesz elő, a tenyerébe zárja, motyog valamit, Remusnak nyújtja. Remus csodálkozva nézi: egy hógömb az, meseszép, benne Roxmorts miniatűr mása, minden egyes épület, tér és utcácska, ahol a mai napon jártak.

– Úgy működik, mint egy merengő – Sirius izgatottan magyarázza. – Fel kell rázni, és itt leszünk újra. Hogy mindig emlékezzünk erre a napra.

– Csodaszép. Köszönöm – gyönyörködik meghatottan Remus. – De szerintem nélküle is emlékezni fogunk erre a napra – mutat rá azért a nyilvánvalóra.

Sirius felölti a kínos-kacagós arckifejezését, mint mindig, mikor kiderül, hogy hónapokig agyalt valami nagyon egyértelműn. (Siriusnak néha furcsa a logikája. Remus imádja.) Végül vállat von; az ötlet olyan, amilyen, de a kivitelezés tökéletes, ez vitathatatlan.

– Vicces lesz száz év múlva visszanézni magunkat – vigyorogja. – Meg a gyerekeknek is megmutathatjuk majd. – Megdöbben magán, elpirul, amint kimondja. Remus ragyogó mosollyal öleli, csókolja. (A folytatást biztosan nem fogják megmutatni a gyerekeknek.)

Az utolsó hópehely is lehull, és Remus a nyárban áll újra; fázik és reszket, jobban, mint akkor télen.

– Ha nem jönnék vissza, ezt – nyújtja át a hógömböt Andromédának – kapja majd meg, ha elég idős lesz. Van benne valami, amit szeretném, ha tudna... rólam.


7 megjegyzés:

  1. A Merengőt olvasod még?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Konkrétan mit kellene elolvasnom? Jelenleg épp a vizsgaidőszak legkegyetlenebb heteit igyekszem túlélni, de ha a hónap végén lesz végre egy szusszanásnyi időm, szívesen belenézek. :)

      Törlés
  2. Csak kérdeztem! Láttam új Wolfstart is! Szia!

    VálaszTörlés
  3. Nekem az lenne a kérdésem, hogy miért nem árulsz el magadról semmit? Azt írtad többször is, hogy szereted tudni, kik az olvasóid. Hát, az olvasók meg azt szeretik tudni, ki az író. Rólad annyit lehet tudni, hogy egyetemre jársz, és ezért nem érsz rá semmire. Miért nem beszélsz magadról?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Van egy macskám. ♥
      Mi érdekel még? Magasság, testsúly, mellbőség? :D

      (amúgy köszönöm a tartalmas hozzászólásokat a történethez ^^")

      Törlés
  4. Imádom ezt a történetet. Csodás nyugodt romantika, majd néhány mondat, ami elég ahhoz, hogy elsírjam magamat. Nagyon szeretem, köszönöm, hogy megírtad! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Juhhjj, nem hittem volna, hogy olvasgat még valaki itt. :$ Köszönöm.♥♥♥

      Törlés