2017. február 21., kedd

xoxo



Megkésett Valentin-napi teljesen komolytalan kis rögtönzés, amit csak most volt időm átolvasni-letisztázni-ékezetekkel ellátni. Van benne egy darab Sirius, egy darab Remus, egy darab James és két darab plüssmaci. Meg egy klisés ágyban reggeli - mert pontosan annyira vagyok kreatív romantikus gesztusok terén, mint Siriusom. :D (A címet ne kérdezzétek... :D)


– Na ez – Sirius a James ölében dédelgetett szemüveges plüssmackóra bök –, ez gáz.

James egyik fülén be, a másikon ki. Mint úgy általában minden negatív kritika.

– Ez, kérlek szépen, tökéletes – húzza ki magát. – Majdnem annyira tökéletes, mint én: mindent tud – magyaráz tovább, és suhint közben még egyet a pálcájával, csillámporként szórva a varázslat utolsó szikráit a mackó rózsaszín bundájára. Büszkén szemléli az eredményt: – Most már tényleg mindent tud: énekel az én hangomon, verset mond az én hangomon, és ha megcsikized itt – cirógatja meg a mackó pociját – színes, szív alakú, rózsaillatú buborékok jönnek ki a szájából.

– Ha jól emlékszem, azok nem éppen rózsaillatú buborékok voltak… – Sirius vihog és fintorog egyszerre, ahogy eszébe jut Evans legutóbbi sárhányó rontása.

Pedig ő akkor is mondta Jamesnek, hogy ne. Hogy ne reggeli közben olvassa fel azt a talán már túlontúl részletes (meglehetősen intim részletekbe menően részletes) szerelmes levelet, amit Evans felbontatlanul, kemény galacsinná gyűrve vágott pár perccel előtte a fejéhez. James biztosra vette, hogy a lány ezzel mindössze azt kívánta jelezni, hogy a vallomást a saját szájából szeretné hallani. Sirius persze mondta neki, hogy ne. Ő mindig (hát, majdnem mindig) mondja neki, hogy ne. Nem tehet róla, hogy James egyik fülén be, a másikon ki.

Látszólag.

– Na és ti? – tapint rá James ártatlan bambiszemekkel bámulva az érzékeny pontra.

Sirius jobban élvezi manapság, ha Remus tapogatja az érzékeny pontjait.

– Mi? – hervad le a vigyora. Jamesé felragyog.

– Ti, Holdsáppal. Tudod. – James idétlen szemöldökemelgetésbe kezd.

– Mi van velünk? – Sirius a haját babrálja. (Sirius nyelvén ez azt jelenti: zavarban van.) (Ha Sirius másvalaki (Remus) haját babrálja, az azt jelenti: szerelmes.)

– Hogy ünnepeltek?

– Sehogy. Baromság ez az egész valentinizé – von hanyagul vállat, és visszaigazít egy tincset a füle mögé. Aztán előre húzza. Aztán újra vissza.

James lesajnálón nézi egy darabig, végül inkább a mackót kezdi tutujgatni.

– Elraboljuk együtt Evans szívét, ugye, Jamie-maci? – gügyögi, majd Sirius arcába nyomja a macit: – Biztasd te is!

Sirius egy "te lököttebb vagy, mint hittem"-pillantás kíséretében komótosan kihalász a szájából pár rózsaszínű szöszmöszt. Azért kap tőle a maci egy buksipacsit.

– Hajrá, Jamie-maci. Ha nem szakadsz darabokra, miután megnyúztak, karóba húztak és szénné égtél, ígérem, kihalászlak majd a kukából.

James felháborodva kobozza el a mackót; elborzadva szorítja a plüssfülecskékre a kezét.

– Ne hallgass rá, Jamie-maci. Irigy a csúnya bácsi, amiért neki nem jutottál az eszébe. – Mindentudó csillogással a szemében néz fel Siriusra: – Ez az első Valentin-nap, mikor nem csak sóvárogtok egymás után magányosan a takaró alatt. Szerintem Remus örülne, ha kiderülne, hogy szorult azért némi romantika beléd – jelenti ki, majd túlcsorduló elégedettséggel gyönyörködik tovább az Evansnek szánt Valentin-napi ajándékában.

Sirius eltöpreng. 
(Főleg James elmeállapotán.) 
(Részben azért a javaslatán is.)


*


Friss, meleg sütemény. Eper. Csokoládé. Ázott kutyaszag. Előbbi illatok Remus nyáltermelését indítják be, utóbbira (a nyáltermelése mellett) a farkas is megmoccan a bőre alatt. Siriusnak ázott Tapmancs illata van, amikor leizzad. Remus felsóhajt, ahogy eszébe jut a legutóbbi alkalom, amikor Sirius leizzadt... Hunyt szemmel borítja a takarót oda, ahol a testmeleg és a besüppedő matrac (és az ázott Tapmancs-illat) alapján a másik fiút sejti.

– Vigyázz, belefekszel! – kuncog Sirius, mikor még közelebb bújna. Remusban lassan tudatosul, hogy nem álmodik. (Remus legbelül hetek óta retteg, hogy csak álmodik...) Kinyitja a szemét, de alig hisz neki: közöttük a lepedőn, kagylóhéjat mintázó tányéron szív alakú gofrihalom, óriásdarabos eperlekvárral, sűrű, csillogó csokiöntettel, tejszínhabfelhőcskékkel, és szintén szív alakú, rózsaszín cukorkákkal a tetején.

– Ez nekem? – csodálkozik.

– Ühüm. Jó reggelt – borzolja Sirius hátra a Remus homlokában kócolódó tincseket. (Sirius szerelmes.)

Hajnali négy óra körül lehet.

– Nem akartad, hogy Ágasék meglássák... – Remus félálomban nevet. Remus nem tudja magáról, mennyire csodaszép, amikor félálomban nevet. Sirius megcirógatja az arcát, hátha azzal elárulja neki.

– Nem akartam, hogy tönkretegyék a hangulatot. Eszünk? – húzza közelebb magukhoz a tányért, mielőtt még túlságosan eluralkodna rajta a hangulat. Remus már a hangulat hatása alatt mered meghatottan a gofriszívecskékre: túl szépek ahhoz, hogy csak úgy megegyék őket.

– Te csináltad?

– Félig. – Sirius zavartalanul trancsírozza szét a legfelső szívet. – A díszítést. Szerettem volna az egészet, de a manók nem engedtek se a sütő, se az alapanyagok közelébe.

– Meg tudom érteni őket – kuncogja Remus, és felkönyököl, hogy hozzálásson az ágyban felszolgált reggelihez. Hajnalihoz. De előbb még áthajol a tányér fölött, és odahúzza magához Siriust egy csókra; még mindig megmosolyogják közben magukat. Annyira hihetetlenül jó, mégis furcsa... furcsán természetes ez az egész.

– Nem tudtam, hogy ünnepeljük a Valentin-napot. Én nem készültem semmivel – vallja be.

Sirius a derekát cirógatja; nedves a tenyere. Vagy sietve vette a lépcsőfokokat, nehogy kihűljön a hajnali, vagy... izgul? Szaporán dob-dob-dobog a szíve, ahogy belesuttogja Remus fülébe:

– Dehogynem. Itt vagy. És nem is azért csináltam – húzódik el, az arca kipirult (elpirult?), hátrarázza a haját, és Remus szájába csempész egy gofrifalatot. – Csak reméltem, kevésbé leszel hangos, ha tele van a szád.

Mi? – kérdezné Remus, ha nem lenne tele a szája. Így csak egy elfúlón nyikkanó kis nyögésre futja, ahogy Sirius hüvelykujja becsusszan a pizsamanadrágja dereka alá, egy gyöngéd, de határozott mozdulattal kibújtatja belőle – aztán széles vigyorral az arcán eltűnik a takaró alatt.

Határozottan javult az elmúlt két hét alatt a technikája.

– Csinálod azt közben a hajammal, mint legutóbb?

A közös technikájuk.


*


– Ilyen nincs – esik le Sirius álla. Úgy is marad; duzzadt, nedves ajkai nyitva, kereken. Remus paprikapirosra váltó arcszínét senki nem veszi észre. Mindenki a James kezében mosolygó plüssmacit nézi, ami ugyancsak vörös. Egyértelműen és félreérthetetlenül Lily-vörös, és még egyértelműbben és félreérthetetlenebbül virít ölelésre tárt karjai közt, pufók pocakján a szívecskébe zárt cirádás felirat: "Lilytől. Potternek."

James diadalmasan füttyent egyet a döbbent, értetlen csendben, majd az apró plüssmancsokat kecsesen az ujjai közé fogva körbekeringőzi viszonzott szerelmének bolyhos bizonyítékával a klubhelyiséget, hogy minden jelenlévő a lehető legjobb szögből látva véshesse örökre emlékezetébe eme történelmi pillanatot.

Peter tapsolni kezd.

Egyre többen csatlakoznak.

Az ováció csúcspontján James amúgy is sajátos tánclépései egyszer csak megváltoznak: kínlódva bukdácsol és ugrál, jobbra és balra és előre és hátra, a mackót pedig olyan kétségbeesett hévvel szorítja magához közben, mintha... Mintha már nem is ölelni, hanem ellökni próbálná. Mert a mackó immár ördögvörös, torz vigyorból elővillanó fogsorát megirigyelhetné egy cápa, szikrákat szó a szeme, puha mancsai helyén karmok meredeznek James húsába vájva. A szívecskébe foglalt felirat halálfejjé rajzolja át magát, és a mackó egyre fúj, karmol és harap.

James visít.

Sirius hősiesen veti rájuk magát, pörögnek, forognak fel és alá – minden jelenlévő a lehető legjobb szögből látva vési örökre emlékezetébe a pillanatot, mikor a híres-hírhedt, gyűlölt-imádott Potter-Black páros vérre menő küzdelmet vívott egy Valentin-napi pufók plüssmackóval.

A sportkedvelők James ujjait féltik.
A műkedvelők Sirius arcát.
A többség azért a mackónak szurkol titokban.

Sirius végül halált megvető bátorsággal letépi Jamesről a gyilkos plüsst, és gondolkodás nélkül bevágja a kandallóban lobogó lángok közé.

– Ne! – kiáltja James, és nyúl utána; földre rogyva, látványosan szenvedve siratja élete első, Lily Evanstől kapott ajándékát. Az ajándék egy folytatásos horrorfilmbe illő kacaj kíséretében múlik ki éppen. James vádlón Siriusra mutat: – Te... Te... Megölted!

Sirius káromkodik egy cifrát.

– Ez az izé csinált ki kis híján téged! – lihegi.

– Te ezt nem értheted – terül ki James a szőnyegen, és üdvözült vigyorral a plafont bámulva hagyja, hogy az odamerészkedő Remus megvizsgálja, és néhány gyakorlott pálcaintéssel begyógyítsa a karját, arcát, nyakát borító aprócska, égővörös karmolás- és harapásnyomokat. Ábrándosan sóhajtja közben: – Úgy szeret, majd' megesz...


6 megjegyzés:

  1. Kukucs!

    Idetaláltam végre az oldaladra újra, és mit találtam? Nagyon kis cuki történetet olvashattam, és imádtam minden szavát. Tudod, hogy én is imádom Siriust és Remust, főleg együtt, de itt, és most mégis James vitte el a pálmát. Annyira őrült az az ember, főleg itt, és annyira szerethető volt (tudod, hogy nem a kedvencem... ), hogy jött, és látott, és mindent tarolt. :) És hiába James, itt voltak ugye ők Ketten, és annyira csodásak voltak együtt. Örülök, hogy Sirius végül mégis meglepte Remust, mert így volt tökéletes. :) Köszönöm, hogy olvashattam. <3

    Puszika.

    Andi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sziaaa! *nyakadba ugrik*

      Kivételesen nem kezdek el magyarázkodni, egyezzünk meg abban, hogy nálam jelenleg a deadpooli időszámítás van érvényben – vagyis áprilisban lesz majd karácsony. Aztán beköszönt az újesztendő. Miután leadtam a szakdogámat. Katasztrófa, amit művelek, tudom. :( Bocsi. :(

      És akkor: köszönöm! ♥ Szerintem már mondtam, de elmondom megint, hogy annak különösen nagyon örülök, hogy szereted Jamesemet – igazából fogalmam sincs, általában hogy szokás őt ficekben ábrázolni, az én fejemben részben ilyen kis lökött a drága, másrészt viszont, ha kell, tud nagyon komoly is lenni -- igazából tipikusan az a segítőkész, megértő, vidámító jóbarát, amilyen valószínűleg csak a mesében létezik. :D (Mondjuk könnyű dolgom van vele, mert ugye csak a Siriusékkal való kapcsolatát ábrázolom – Piton szemszögéből nyilván egészen másként festene a karakter...) Meg írni is nagyon könnyű vele, élvezem, szeretem – igazából én sem először érzem úgy, hogy ellopja a show-t Remuséktól azokban a történetkéimben, amikben szerepel. :D

      Siriusommal baromi nehezen találunk ám ki bármiféle romantikus meglepetést Remusomnak – végig azon gondolkodtam amúgy, miközben ezt a bigyót igyekeztem letisztázni, hogy töröljem-e az egész ágyban reggeli ötletet (és térjen-e Sirius inkább azonnal a lényegre :D), mert már én szégyellem magam, hogy csak ilyen klisés meglepetéseket vagyok képes kitalálni neki(k). :$ (Az a vicces amúgy, hogy mikor fordítva írtam ágyban reggeli meglepit, az egyáltalán nem zavart – Remusomtól valahogy természetesnek tűnik a gesztus, Siriusomtól viszont erőltetett. *befejezi* [az „önreklámért” bocsi, csak muszáj volt elsírnom, mi a bajom ezzel a szösszel, és a másikkal együtt érthető csak. :$])

      Köszi-köszi-köszi mindent, nagyon-nagyon örülök, hogy itt jártál, és nem utáltál meg végleg a csigatempóm miatt. :$ ♥ Puszi és nagyölelés! ^^

      Törlés
  2. Szia itt is!

    Indokolatlanul nagyon nosztalgikus érzésem támad ettől a szösszenettől minden újraolvasáskor, de nem tudom megfogalmazni, miért. ^^''' Olyan jólesően, mosolyogtatóan tekergős. Pontosan olyanok a fiúk, mint ahogyan komolyabb töprengés nélkül képzeltem őket anno. James leplezetlen idióta, Sirius pedig... hát, ő is. :-D Remus meg édes és gyönyörű. ♥

    A kedvenceim itt:
    - Sirius és a hajbabrálással kapcsolatos gondolatok.
    - James, amint a mackót dédelgeti.
    - a Valentin-reggeli a retteg, hogy csak álmodik Remusszal és zavarbajövős Siriusszal... és a "közös technikájukkal". :-D
    - az, hogy egy percre elhitetted velem, hogy ez egy "hogyan jött össze James és Lily" történetke. :-D
    - "A sportkedvelők James ujjait féltik. A műkedvelők Sirius arcát. A többség azért a mackónak szurkol titokban." -- ezen nagyon nevetek. XD

    Az egészben talán az a legviccesebb, hogy elhiszem, hogy James tényleg ennyire vakon szerelmes volt Lilybe, és Lilyből is simán kinézem, hogy ilyen drasztikus módszerekkel igyekezte elüldözni magától szerencsétlent. :-D

    Biztos akartam még csacsogni ide valamit, de nem jut eszembe... öhm, na mindegy, a lényeg, hogy nagyon szeretem ezt a picit, nagyon fel tud vidítani, és imádom Jamesedet - nyilván a többieket is, őt viszont itt különösen. :-)

    Jár a köszi-puszi-nagyölelés. ^^

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm! ♥ És Jamesem is köszöni. :D Amúgy én tényleg simán kinézem belőle, hogy ennyire túljátszotta a hősszerelmes idiótát – Lily pedig tudta valahol mélyen legbelül, hogy nem ekkora barom amúgy ez a Potter, de megvárta szépen, míg benő a feje lágya -- addig meg úgy volt vele, hogy ha James műsort akar, akkor legyen, rajta ne múljon, csináljon csak még nagyobb idiótát magából. :D Röviden: Jamesemnek diagnosztizált feltűnőségi viszketegsége van, igen. :D

    (Érdekesség: mikor ezt a bigyót pötyögtem, vele párhuzamosan született egy másik kis izé is, ami végül nem készült el teljesen – hasonló stílusban, hasonló kabaré az egész -- és Harry születéséről szól. Nem tudom, honnan jött az ötlet, nem tudom, befejezem-e valamikor, de azért elmondom a kiinduló képet, hogy beinduljon a fantáziád, és legyen min nevetned: James és Remus bevetésen vannak, Lily és Sirius pedig épp „csajos estét” tartanak, mikor Lily bejelenti Siriusnak, hogy hoppá, Harry mindjárt megérkezik. Jameséket persze nem érik el, szóval ez a kettő elkezd magának intézkedni, Sirius drámázik, Lily néha fapofával rászól, hogy nyughass már, nem te fogsz szülni, mire Sirius felháborodva-hiperventillálva közli, hogy de én leszek a keresztapja!, közben random pillanatokban bedobja a „de hogy megy be a baba…” problémát, a végére befutnak persze Jamesék is, és… hát, kabaré az egész, mondom. :D)

    Köszi-köszi itt is mindent! ♥

    VálaszTörlés
  4. Sziaa
    Annyira imádnivalóan lököttek mindannyian :D
    Az írásod pedig csodálatos! "A farkas is megmoccan a bőre alatt" fantasztikus!!
    Aztán "kevésbé leszel hangos, ha tele van a szád" hát itt hangosan felnevettem :D
    Az i-re a pontot az tette fel, hogy Sirius arcát a műkedvelők féltik :D
    Annyira imádom hogy minden írásod ennyire gyönyörű egyensúlyban van! Boldog-szomorú, vicces-komoly, minden a helyén van <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi. ^^ ♥ Remus becsapósan kis ártatlannak tűnik gyakran, Siriusszal muszáj volt emlékeztetnünk az olvasókat, hogy... nem az. XD (és hogy hangos. XDD) James mondjuk szerintem simán lopta a show-t itt is. :D Kösziköszi még sokszor. ♥

      Törlés