2013. október 30., szerda

Voldemort titkos naplója 5.



Voldemort albérletbe költözik, farkast emleget, választ keres a mugli világ egyik legnagyobb kérdésére, lemarad egy nem létező koncertről, és nem támogatja Piton stílusváltását.




1993



Augusztus 1.
A pszichológusom szerint szembe kell néznem a félelmeimmel.

Felbéreltem egy hivatásos mumust, hogy naponta háromszor, étkezés után ijesztgessen Albus szakállával - de úgy tűnik, ekkora szörnyűség még az ő képességeit is meghaladja. Helyette csak magamat látom, „Halandó vagyok!” feliratú pólóban, egy fodrászszékhez láncolva. A mögöttem álló Lucius épp saját frizurájának szakasztott mását rögzíti a kobakomra Eternifix ragasztóbűbájjal, majd hirtelen Bella közelít felém fidres-fodros, habos-babos menyasszonyi ruhában, arcán eszelős mosoly, kezében pedig egy kígyóbőr táska, amin jól kivehető egy Naginiéhoz kísértetiesen hasonló, szív alakú szépségpötty. Ezalatt, a háttérben, hűtlen unikornis ménesem követi megbabonázva a citromporos zacskót zörgető Dumbledore-t.

Elismerem, ez is elég ijesztő – de Albus szőrös képének a nyomában sem ér.
Mindent magamnak kell csinálnom?



Augusztus 3.
Úgy döntöttem, visszatérek a Roxfortba, és személyesen nézek szembe Albusszal. Vagyis az arcszőrzetével.
Még van egy hónapom az indulásig, addig is kivettem egy szobát a Foltozott Üstben.
Idefelé jövet blicceltem a Kóbor Grimbuszon. Imádom, hogy ilyen rossz vagyok!



Augusztus 7.
Merlin mennydörgő mandulájára, az előbb láttam megérkezni a mágiaügyi minisztert! Beismerem, hogy vétettem a varázsvilág ellen, de könyörgöm, csak egy ártalmatlan bliccelés volt! Nem kéne belőle minisztériumi ügyet csinálni...

Később:
El sem hiszem, hogy Dumbledore már futtatja is szerencsétlen kölyköket!
Az éj leple alatt megjelent a Potter fiú – Caramel rögtön sietett is elé, szemlátomást már nagyon várta. Azonnal szólt a tulajnak, hogy szükségük lesz egy különszobára – majd a vállánál fogva elvezette a gyereket…
Megannyi véres, erőszakos jelenetnek voltam már szemtanúja (bevallom, rajongok a mugli horrorfilmekért), semmiképp sem nevezném alacsonynak az ingerküszöböm… de ez a párosítás még nálam is kiveri a biztosítékot! Nem szeretnék belefutni a kapcsolatukat taglaló történetekbe mugli fanfic oldalakon...

5 perccel később:
Ezen oldalak létezéséről persze csak Nagini miatt tudok, kizárólag ő szokott ilyesmit olvasni, én sosem. Tényleg.



Augusztus 20.

Kedves Tom!

Hogy telik a nyár?

Én sajnos kénytelen voltam idén a Roxfortban tölteni a szünidőt - persze eszközöltem pár apróbb változtatást a kastélyon. Jó is, hogy eszembe jut: szeptember 1-ig el kéne tüntetnem a sztriptízrudat a nagyteremből, valamint a tavat sem ártana visszaalakítanom a medencés buli előtti állapotára… De hol is tartottam? Ó, igen. Szóval az a kellemetlen helyzet állt elő, hogy kiderült, igencsak végesek a költségvetéseink. Vagyis vagy nyaralni megyek, vagy bezárjuk a Roxfortot. Utóbbi lehetőséget már pedzegettem a tavalyi tanév során, Mardekár szörnyetege pedig remek ürügyet szolgáltatott volna, de sajnos a felügyelőbizottság nem támogatta a javaslatot… Sebaj, azért így sem unatkoztam a nyáron – nyilván érted, mire gondolok.

Örülök, hogy úgy döntöttél, visszatérsz közénk. Mellékeltem küldöm a roxmortsi szálláshelyek hirdetéseit. Remélem nem gond, hogy mindet elláttam pár hasznos megjegyzéssel. Természetesen nem szeretném ezzel befolyásolni a döntésedet.

Ha netán egyik szálláshely sem nyerné el tetszésedet, fel tudom még esetleg ajánlani a Szellemszállást. Igazán takaros kis otthon, bár a korábbi vad partyk és egy hevesebb természetű diákom randalírozásának nyomait magán viseli. Nemcsak a környék, de maga a ház is igen biztonságos: annak idején több tucat védőbűbájjal láttam el, a főbejárat felől gyakorlatilag lehetetlen élve bejutni – javaslom, ezt használd. Talán ráfér a helyre egy kis renoválás – mindezért cserébe azonban teljesen ingyen van.
A felső szintet ugyan már kiadtam erre az évre, de elég tágas a lakás, szerintem jól meglesztek ott hárman...

Írj, ha döntöttél, és intézem a szállásfoglalást!

Addig is maradok nem őszinte híved:
Albus Dumbledore


Melléklet:

Zonko Csodalakása
Ízlésesen berendezett, modern szobákkal várjuk vendégeinket Zonko méltán híres Csodabazárjának tetőterében üzemelő panziónkban. Szállónkat elsősorban a fiatalabb korosztálynak ajánljuk, de örömmel látunk bárkit, aki kedveli a nyüzsgést és nem zavarja az időről-időre felrobbanó bűzpatronok zaja. Minden vendégünknek biztosítunk törülközőt, bolyhos fürdőköpenyt, békanyálkás szappant, valamint két csomag trágyagránátot.

Megj.: Nagyon felszűrődik lentről a zaj, a te csendet és nyugalmad kedvelő békés természetednek szerintem ez már túl sok lenne. A reggeli teát orr-rágó csészében szolgálják fel (bár ez téged nem igazán érint…), az ablakon időnként berepült néhány eltévedt parittyás féreg, az ágynemű pedig trágyagránát szagú.


Szárnyas Vadkan
Roxmorts kevésbé frekventált részén található a Szárnyas Vadkan történelmi múlttal rendelkező épülete: a vendéglő főhadiszállásként szolgált az 1612-es koboldlázadás során. A fogadó egyszerű, hagyományos bútorokkal berendezett szobákat kínál vendégeinek. Az ár tartalmazza a reggelit és a korlátlan mennyiségű vajsor fogyasztást. A szobák igény szerint pótágyazhatók, kérésre csótányölő-főzetet biztosítunk.

Megj.: Ismerem a tulajt, meglehetősen undok, faragatlan fickó. Félek, udvariatlan viselkedésével mélyen belegázolna a te érzékeny lelkivilágodba. Csótányölő-főzetet lehetőleg vigyél magaddal, mert a fogadóban igényelhető másfél kondérnyi mennyiség nem lesz elég.


Mézeslakás
Szeretne lágy, simogató csokoládéban fürdőzni? Szeretne első kézből megismerkedni a Bogoly Berti-féle Mindenízű Drazsé legújabb ízeivel? Szeretne minden reggel málnakrémmel és tejszínhabbal teli csokipocak illatára kelni? Akkor a Mézesfalás édességbolt feletti kényelmes kis lakosztályunkat Önnek találták ki! Figyelem, ha nálunk száll meg, a Mézesfalás minden termékét 25%-os akcióban vásárolhatja meg! És ez még nem minden! Minden nálunk töltött nap végén omlós karamellával, hatalmas tábla csokoládéval és két csomag Bűvös Bizserével kedveskedünk vendégeinknek!

Megj.: Tényleg kellemes kis hely, de nem vagyok benne biztos, hogy az itt eltöltött napok jót tennének Nagini vonalainak.


Három Seprű
Barátságos szobákkal, családias légkörrel és finom ételekkel várja vendégeit a Három Seprű. A fogadó a vasútállomástól könnyen és gyorsan megközelíthető helyen, Roxmorts legnépszerűbb sétálóutcájának elején fekszik. A közelben számtalan szórakozási és kikapcsolódási lehetőség közül választhat: megtekintheti a postahivatalban berendezett állandó bagolykiállítást, kedvére válogathat az Aranytalár Varázslódivat legfrissebb trendeket követő darabjai között, vagy ellátogathat a Szellemszálláshoz, mely közismerten az ország legzsúfoltabb kísértettanyája. Kisállat hozható, sárkány, acromantula, baziliszkusz és egyéb nagytestű kígyófajok, kiméra, lethifold, valamint mantikór nem megengedett.

Megj.: Elég húzósak az áraik, illetve nem tudom, hogyan fogadnák Naginit. Személyes tapasztalatom ugyan nincs, de biztos forrásból tudom, hogy sajnos már Rosmerta sem a régi…


Madam Puddifoot Panziója
Roxmorts csendes, nyugodt negyedében, festői környezetben fekvő kávézónk és panziónk évtizedek óta vonzza a szerelmeseket. A meghitt hangulatú, romantikus szobákban szerelmi bájitalokkal és egyéb, titkos receptek alapján készülő afrodiziákumokkal teli minibár áll vendégeink rendelkezésére. Speciálisan kialakított nászutas lakosztályunkból lélegzetelállító kilátás nyílik a környező hegyekre. A panzióban szépségszalon és szerelmi jósda üzemel. Minden szoba hangszigetelő-bűbájjal ellátott!

Megj.: Személyes kedvencem a hely, de attól tartok, nem tenne jót az imidzsednek.



Kedves Albus!

Nekem sincs okom panaszra, egész kellemes nyaram volt. Az albán erdők mélyén fejét korán felütő nyár végi fagy ugyan megcsípte kissé a rózsabokrokat, de a hortenziáim szépen fejlődnek. Beszereztem továbbá pár tyúkot is, hogy a jövőben friss, házi tojásból készült süteményekkel kedveskedhessem nektek – rejtélyes módon azonban pár nap alatt mind nyomtalanul felszívódtak. Mindössze Nagini párnáján találtam pár tollat, de ő sem tudja, hová tűnhettek. Nyilván nem bírták az éghajlatot és továbbálltak. Kár.

Mit mondjak… sejtettem, hogy annak idején jól elszórtad a pénzt Vegasban – de az ilyen jellegű kreativitásodat ismerve, biztos vagyok benne, hogy izgalmas kalandokban volt részed a nyáron, melyek egytől egyig mély benyomást gyakoroltak rád. A részletekre, engedelmeddel, nem vagyok kíváncsi.

Félreértés ne essék: ez csak afféle egészségügyi kiruccanás a részemről, valódi visszatérésem még várat magára. A felsorolt szálláslehetőségek közül a Szellemszállást találtam a legszimpatikusabbnak. Amennyiben rendesen el tudunk szeparálódni egymástól, a lakótárs sem jelent gondot. A felső szintről bizonyára jobb a kilátás, de Nagini úgysem szeret lépcsőzni.

Remélem, azért nem futunk majd össze túl gyakran Roxmortsban.

Üdv, Voldemort



Augusztus 28.
Feltolulnak bennem az emlékek, ahogy az Abszol úton sétálgatok… Itt van mindjárt a Mágikus Menazséria. Emlékszem az első és utolsó alkalomra, mikor ott jártam: azzal a határozott elképzeléssel léptem be a bedeszkázott ablakú, biztonsági kordonokkal és „ÉLETVESZÉLY! BELÉPNI TILOS! (kivéve Tom Denem)” szalagokkal elkerített üzletbe, hogy szfinx macskát, kínai kopasz kutyát, vagy bármilyen más, szeretgetni és babusgatni való, szőrtelen állatot vásároljak.

Ezek után el lehet képzelni, mennyire felbosszantott az eladónő, mikor sírástól és rettegéstől remegő hangok megkért, hogy saját érdekemben távozzak a boltból - hacsak a megannyi bagolyhoz, varangyhoz, patkányhoz, nyúlhoz, gőtéhez, hollóhoz, teknőshöz és a férjéhez hasonlóan nem szeretnék én is annak a vérengző fenevadnak az áldozatává válni, amit pár napja egy rejtélyes, álruhás idegen hagyott a küszöbön. Már nyúltam is a pálcámért, hogy a nő tudomására hozzam nemtetszésemet - mikor meghallottam azt az erőtlen, vékonyka sziszegő hangot. A következő pillanatban pedig a hang aprócska, mindössze másfél méteres, tüneményesen édes kis gazdáját is megpillantottam! Azonnal tudtam, hogy őt akarom. Az eladónő olyan hálás volt, amiért megmentettem a kis drágát az üzletben garázdálkodó szörnyeteg elől, hogy egy knútot sem kért érte! Nyilván nagyon szerethette őt.

A névválasztással aztán kisebb gondjaim adódtak, mert annyira selypített még a kicsike, hogy egyszerűen nem értettem, milyen néven mutatkozott be. Szerencsére hamar észrevettem a nyakára kötött, rózsaszín szalagon lógó kis levélkét: „Hogy tetszik Nagini, Tom? Az ükanyja nevelte eddig - az édesanyja igen csapodár teremtés, nagyanyja sajnos táplálkozási zavarokkal küzd, dédanyja pedig szépészeti beavatkozások hadával harcol az öregedés elkerülhetetlen jelei ellen. Meglehet, a kis Nagini is örökölt pár rossz szokást, de biztos vagyok benne, hogy nálad jó kezekben lesz. Elvégre nem tehetünk róla, milyen családba születünk, ugyebár?”
Fogalmam sincs, ki lehetett ez a rejtélyes jótevő, aki összehozott minket Naginivel – de örökké hálás leszek érte!

Az mindenesetre meglep, hogy a Mágikus Menazséria a mai napig nyitva áll. Ezek szerint mégsem volt olyan nagy a baj, és végül csak sikerült valahogy megszabadulniuk a szörnytől.

Később:
Szerintem Potter követ engem.

Még később:
Tele van az utca ennek a Black fickónak a plakátjaival. Nyilván valami művészlélek lehet, csak azok képesek manapság így kinézni…

Nagini elsiklott megnézni a plakátot. Azt mondja, a fickó kiköpött mása Bob Roshtának, a nemrég feloszlott Bezsongott Koboldok frontemberének. Most Sirius Black néven turnézik, és népszerűsíti új, WANTED című szólólemezét. Szóval koncertplakát – sejthettem volna. Így már a lepukkant külsőn sem csodálkozom: ezek a rocksztárok bizony tudnak élni!



Szeptember 1.
Vonaton.
Van a fülkénkben egy fura alak, valami R. J. Lupin. Azt hiszem, ő lehet a szezonális SVK tanár. Ha Nagini divatérzéke nem csal, Dumbledore újabb mugliimádó csicskásával van dolgunk: elvileg náluk nagy trend most ez a szakadt grunge stílus. Aztán még csodálkoznak, hogy miért nem kedvelem a muglikat… A fickó amúgy teljesen ki van ütve – Albus citrompora nyilván nála is megtette a hatását.

Unatkozom.
A muglik megbámulták Naginit az állomáson, aki persze rögtön kiakadt, mondván, biztos azért nézik annyira, mert olyan csúnya. Attól tartok, életem végéig bizonygathatom hiábavalóan ennek az ellenkezőjét… Így azért veszít valamennyit vonzerejéből az örök élet gondolata.
Nagini egyébként nemrég előrement a büfékocsis boszorkányhoz, hogy Kondéros kekszbe fojtsa a bánatát. Vagyis jó darabig nem számíthatok a társaságára.

Indulhatnánk már.

Nocsak, ki ül ide mellém… Komolyan kezdem azt hinni, hogy Potter követ engem. Nyilván Dumbledore állította rám.

Remek.
Megálltunk, és elment az áram - ami fura, tekintve, hogy a varázsvilágban nincs is áram. Albus biztos így akart spórolni… hát, nem jött össze.
A gyerekek mindenesetre határozottan élvezik a sötétet. Már látom is magam előtt a kilenc hónap múlva megjelenő Szombati Boszorkány címlapját: „Baby Boom a varázsvilágban!”. Köszönjük meg Albusnak…

Bár… az is lehet, hogy Nagini balhézik elől. Talán túlzásba vitte a falatozást, és más is fogyott ott a Kondéros keksz mellett. Ennyit a vegetáriánus életmódról, tudtam, hogy nem fogja bírni… Mindegy, nem az én dolgom. Jól is jön ez a sötét, megpróbálok aludni egy kicsit. Holnap korán kell kelnem: be akarok menni egy kicsit a suliba nosztalgiázni…

Nem tudok aludni. Farkasordító hideg van.

Bejött egy dementor. Gáz. Valaki szólhatna neki, hogy nincs több hely. Így is szűkösen vagyunk – persze ez Potteréket egy cseppet sem zavarja, a hangokból ítélve remekül szórakoznak…

Divatbűnöző tanerő rövid fészkelődés és néhány elfúló sóhaj után nyomatékosan kijelentette, hogy egyikünk sem rejtegeti Sirius Blacket a köpenye alatt, majd farkasszemet nézett a dementorral. Utóbbi veszíthetett, mert szégyenében aztán gyorsan le is lépett.
Csak tudnám, mi célja ezzel Albusnak… Mert hát értem én, hogy a Roxfortban nincs diszkrimináció, és divatbűnöző tanároktól kezdve az utolsó kis sárvérű nebulóig bárkit felvesznek – de a dementorokat azért túlzásnak érzem. Kétlem, hogy bármennyi értelem is szorult volna azok mögé az üres, fátyolos tekintetek mögé.

Potter aléltan pihegve hever a földön. Nem akarom tudni, mit műveltek ezek itt mellettem a sötétben...

Divatbűnöző tanerő ingyencsokit osztogat. Szerencse, hogy Nagini nincs itt – tuti azonnal belezúgna a pasasba…

Jóval később:
Tényleg biztonságos kis kuckó ez a Szellemszállás, alig sikerült bejutnunk! Sőt, megkockáztatom, hogy ha nem lenne Nagini hullámcsatos trükkje, talán még most is odakint ácsorognánk. Legalább már tudom, miért tart magánál annyi hullámcsatot - a többi hajbizgentyűt mondjuk továbbra sem értem, de mindegy.

Eddig elég fura a berendezés… Ez biztos valami modern művészeti irányzat lesz. Sosem csíptem az efféle újításokat. Szerintem egy ágy alvásra szolgáljon – márpedig úgy igen nehéz lesz betöltenie ezt a funkciót, ha kettétörve és felfordítva fekszik a sarokban…

Hmm. Kezdem azt hinni, hogy mégsem egy bizarr esztétikai érzékkel megáldott lakberendező produktuma mindez. Elismerem, még Albusból sem néztem volna ki egy ennyire elszabadult bulit: konkrétan teljesen leamortizálták az egész helyet!

Még jó, hogy elvégeztem annak idején a „Villámvarázs haladóknak: lakberendezés, lakásfelújítás, naplóírás, sütés, kertészkedés, takarítás, karácsonyi és halloweeni dekoráció – pálca és test nélkül” tanfolyamot. Akkor persze mindenki le akart róla beszélni, mondván fölösleges pénzkidobás az egész: „Abból a pénzből félretehetnénk az esküvői tortánkra, Nagyuram!” „Abból a pénzből elit fodrászszalont nyithatnánk, Nagyuram!” „Abból a pénzből mi lehetnénk a PlayWizard főszerkesztői, Nagyuram!” Hah! Megnézném most a fanyalgók arcát!



Szeptember 2.
7.00:
Azt hiszem, még alszom egy kicsit…

7.10:
Még tíz perc belefér…

7.20:
Öt perc múlva kelek…

7.30:
Tulajdonképpen nem érzem magam valami jól. Mintha fájna egy kicsit a torkom. Elég hideg volt az éjszaka, biztosan megfáztam. Szerintem lázam is van.

7.40:
Legjobb lesz, ha itthon maradok. Csak a biztonság kedvéért. Nehogy megfertőzzem a többieket.

Később:
Találtunk egy kutyust a felső szinten. Nagini szerint nagyon cuki. Nem vitatkozom – legalább lefoglalja magát valamivel, míg én folytatom a takarítást. A konyhát még tegnap este kipofoztam, pár órája már fel is avattam a vadiúj sütőt.



Szeptember 3.
Lehet, mégsem olyan reménytelen eset ez a R. J. Lupin? Sötét varázslatok kivédése helyett jóval hasznosabb dologra, divatkatasztrófák kivédésére oktatja a diákokat. A mai órán Perselus szettje volt az elrettentő példa – azt kell, hogy mondjam, ez az összeállítás tényleg borzalmasra sikerült. Ráfért már ugyan egy alapos gardróbfrissítés, de ezt a hirtelen stílusváltást bizony nem gondolta át rendesen – új kiegészítői még az egyéniségét sem tükrözik megfelelően.



Szeptember 28.
Kölcsönkértem Albus merengőjét, és megmutattam Nagininek, hogyan néz ki mostanság Perselus. Szegénykém teljesen kiakadt, és - nem akarom elkiabálni, de - szerintem ki is ábrándult: a cseresznyepiros táska még csak hagyján, az divatszín az idén – no de hogy választhatott hozzá keselyűs süveget?!
Bánatában persze azonnal beszerzett pár tömbnyi karamellát, néhány kókuszjégkrém kockát, csokibékát, varangy alakú mentolkrémes minyont, egy kevés csokipocakot, cukorpennát, robbanócukorkát és egy cicust, a kutyus mellé. Egyik állat sem túl szimpatikus a maga sűrű, csimbókos bundájával, de azért örülök nekik. Kiscicák, kiskutyák és egyéb cukiságok - pontosan ez való még Nagininek az ő korában! Nem holmi keselyűs süveges bájitalmesterek.



Október 2.

Kedves Tudjukki!

Hallottam, hogy nagy állatvédő vagy (Dumbledore mesélte, hogy Aragogra is csak azért hívtad fel a figyelmet annak idején, mert féltél, hogy szenved a szekrényben), ezért fordulok most hozzád a problémámmal. Nagyon nagy bajban vagyok. Az a helyzet, hogy első Legendás lények gondozása órámon történt egy kis baleset. Lucius Malfoy fia, Draco nagyon csúnyán viselkedett az egyik hippogriffel, mire Csikócsőr (a hippogriff) rátámadt és meg is sebesítette egy kicsit. És hát tudod, nem szeretném, ha Csikócsőrnek bármi bántódása esne emiatt.

Tudnál esetleg szólni pár jó szót az érdekünkben?

Köszönettel,
Hagrid



Kedves Hagrid!

Meglátom, mit tehetek. Nehéz lehet a sorsa egy büntetett előéletű hippogriffnek, szóval mindenképp szeretném elkerülni a komolyabb következményeket. Mihamarabb megkeresem Luciust az ügyben, többet egyelőre nem ígérhetek.

Egyébként örülök, hogy írtál. Bármily problémád adódik a jövőben, nyugodtan fordulj hozzám. Kisebb ügyekben persze keresheted Perselust is, ő is legalább olyan segítőkész, mint jómagam.

Aragog hogy van?

Üdv, Voldemort



Október 11.

Kedves Nagyuram!

Igazad volt: idén sem kaptam meg a Sötét varázslatok kivédése tanári állást. Csalódott vagyok, bár nem mondanám, hogy különösebb meglepetésként ért volna a dolog. De mindegy. Megszoktam.

Azon viszont képtelen vagyok túltenni magamat, hogy Dumbledore képes volt felvenni helyettem egy közveszélyes holdkórost – aki ráadásul egyike volt annak idején a fennhéjázó, semmirekellő Potter csatlósainak. Az sem a puszta véletlen műve, hogy Blackkel épp ugyanakkor tűntek fel ismét… Biztos vagyok benne, hogy készülnek valamire. De bármi is legyen az, és lesben állok, és leleplezem ezt az áruló, gyilkos bandát!

Múlt héten majdnem sikerült végre kiraknom a Rubik-kockát, de egy átokverte, nehézfejű diák megzavart azzal az ostoba kérdéssel, hogy a zsugorító főzethez a patkánylépet apróra vágva vagy péppé zúzva kell-e főzni. Mégis minek jár az ilyen iskolába? Természetesen azonnal levontam ötven pontot a Griffendéltől - erre az érintett közölte, hogy ő nem Griffendéles. Szóval levontam ötvenet a Hollóháttól is. Ezután kiderült, hogy a lány Hugrabugos, úgyhogy tőlük is levontam ötvenet. Az egyik Griffendéles kölyök aztán reklamálni kezdett, így levontam tőlük még húszat. Végezetül ötven pontot ítéltem a Mardekárnak, amiért kimaradtak ebből a cirkuszból. Egy röpke pillanatig egész jó kedvem volt. Aztán elillant. Kezdek beletörődni, hogy az én sorsom az örök magány, fájdalom és meg nem értettség. Azt sem fogom már soha sem megtudni, vajon miért pont engem keres meg mindenki a saját unalmas és idegesítő problémáival. De nem panaszkodom.

Remélem, te jól érzed magad. Nálam minden bizonnyal sokkal jobban.

Add át üdvözletem Nagininek!

Legyen szép napod! (ami nekem már sosem lesz)
Perselus Piton



Kedves Perselus!

Elhiszem, hogy nem kedveled ezt a Lupin nevű fickót (bevallom, nekem sem szimpatikus a mugli divatmániájával, Nagini szerint ráadásul a haját is befesthetné, mert ilyen fiatalon az őszülés inkább szánalomra méltó, mint szexi), de azért ne kiálts azonnal farkast! Nem szabad elhamarkodottan ítélkeznünk és vádaskodnunk ebben a mai világban, ahol amúgy is ember embernek farkasa.

Türelmed, pártatlanságod és igazságosságod irigylésre méltó. Azt a Rubik-kockát viszont nem ártana megnézetni, nem tartom kizártnak, hogy Albus megoldásgátló bűbájt szórt rá.

Lazíts egy kicsit, menj el szórakozni, élvezd az életet!

Üdv, Voldemort


PS. A keselyűs süveg túl extravagáns viselet a te kimért stílusodhoz, a csipkeszegélyes ruha pedig határozottan öregít.



Október 31.
Hát ezt is megéltük: Halloween éjszakáján átmeneti szállásunkon ücsörgünk, töklevet iszogatunk és unottan hallgatjuk az épület előtt elhaladók sikolyait. Ezek szerint legalább a dekoráció jól sikerült – fogalmam sincs, Nagini honnan szerezte ezeket az élethű holttesteket, de minden elismerésem. Eredetileg persze úgy terveztük, hogy bemegyünk Roxmortsba cukorkát gyűjteni - test hiányában azonban hosszas keresgélés után sem sikerült megfelelő jelmezt találnom, így hát kénytelenek voltunk lefújni a ma esti programot. Nagininek mondtam, hogy nyugodtan töltse az éjszakát kis barátai társaságában, de azok édesség helyett inkább patkányra vadásznak. Pfuj.

Talán beugorhatnánk a Roxfortba – Albus biztos készült valamivel idén is.

Később:
Pizsiparti és összebújás a nagyteremben. Tanári felügyelet nincs. Albus nagyon komolyan veszi a varázsvilág gyarapítását.



November 6.
Kijöttem megnézni a Griffendél-Mardekár kividdicsmeccset, erre kiderül, hogy a Mardekár lemondta a mai szereplést, és a nyamvadt Hugrabug bugrált be a helyükre.
Persze megértem őket, határozottan ramaty idő van. Tulajdonképpen most egész jól jön, hogy nincs testem. Legalább nincs minek megáznia.

Később:
Potter potyog az égből. Megint. Szegény fiú, fogalmam sincs, miért erőlteti annyira ezt a kviddics dolgot. Már az első meccsén nyilvánvaló volt, hogy alig tud fennmaradni a seprűn… Mindegy, nem az én dolgom. Sietek haza, Nagini már biztos éhes.



November 17.
Már a harmadik dementort üdvözlöm a héten „Szervusz Perselus!” köszönéssel. Kellemetlen. Mentségemre szóljon, félhomályban szinte lehetetlen őket megkülönböztetni egymástól. Kár volt szólnom a keselyűs süveg miatt…



December 2.

Kedves Tudjukki!

Meglehet, igen bizalmas kérdéssel fordulok hozzád. Kérlek, ne vedd tapintatlan tolakodásnak a levelemet, de már a végső elkeseredés vezérel.
Úgy tudom, te muglik között nőttél fel, így bizonyára jóval többet tudsz a szokásaikról, életükről, mint egy magamfajta, átlagos varázsvilágbeli állampolgár. Mindennek fényében, kérlek, áruld el nekem, mire való a gumikacsa.

Számtalanszor feltettem már ezt a kérdést, sokaknál érdeklődtem ez ügyben, de sosem kaptam rá őszinte feleletet. Sőt, a zavaros, félszeg válaszok alapján kénytelen vagyok azt feltételezni, hogy ez a téma valamiféle tabunak számít a muglik között.

Amennyiben így van, kérlek, tekintsd tárgytalannak a levelem.

Köszönettel,
Arthur



Kedves Arthur!

Nem tagadom, roppant kényes témát boncolgatsz. A gumikacsa funkciójának pontos meghatározása mindmáig tisztázatlan és feltérképezetlen területe a mugli tudományoknak, és sajnos a témával kapcsolatos szakirodalom sem áll rendelkezésünkre.

Személyes véleményem, és a mugli világban szerzett tapasztalataim alapján azonban azt tudom mondani, hogy a gumikacsa nem tölt be tényleges funkciót egy átlagos mugli hétköznapjaiban - csupán esztétikai élményként szolgál. A gumikacsa lényege a titokzatosság, a benne rejlő megfoghatatlan és leírhatatlan „valami” - szakmai kifejezéssel élve, ez maga a je-ne-sais-quoi, azaz a tudom-is-én-micsoda fogalma. Ez a „valami” teljesen magával ragadja a muglikat, akik így előnyben részesítik a gumikacsa megmagyarázhatatlan, mégis megkapó báját a varázsvilágban közkedvelt klasszikus szépséggel szemben. Ez lehet a titka a gumikacsa népszerűségének.

Sajnálom, hogy nem sikerült ennél pontosabb válasszal szolgálnom. Próbálj meg esetleg Perselus Pitonnál érdeklődni – ő maga is félvér, biztos vagyok benne, hogy otthon van a témában, és boldogan megosztja veled az álláspontját!

Üdvözlettel,
Voldemort



December 14.

Kedves Tom!

Hogy telnek napjaid? Szomorúan értesültem róla, hogy sértetlenül bejutottál a Szellemszállásra. Legalább kellemesnek találod a helyet?

Azóta már biztosan neked is feltűnt a dementorok jelenléte. Komolyan csodálom, hogy még nem szúrtak ki téged. Néhány hete egyébként sikeresen összebalhéztam velük, mert feltett szándékuk volt, hogy a kastélyon belül keressék Blacket. Eredetileg a Minisztérium is azzal a szándékkal küldte őket ide, hogy közvetlenül a kastélyt őrizzék – de sikerül elintéznem, hogy inkább odakint, a citromporültetvényem körül strázsáljanak. Egyáltalán nem lepne meg, ha Black megpróbálna betörni, és megdézsmálná az idei termést. Nem tagadom, ő volt az egyik legjövedelmezőbb kuncsaftom... Összességében tehát határozottan örülök a dementorok jelenlétének, a Potter- védelmi fedősztori meg pont kapóra jött - így még a lebukás veszélye sem fenyeget.

Készülsz már a közelgő ünnepekre?
A karácsonyt idén is szűk körben ünnepeljük, szilveszterre viszont hatalmas bulit tervezek. Ha van kedved, ugorj majd be!

Puszilom Naginit!

Maradok nem őszinte híved:
Albus Dumbledore



Kedves Albus!

Kedves, hogy így, pár hónap elteltével érdeklődsz hogylétünk felől. Összességében meg vagyunk elégedve átmeneti szállásunkkal, kissé persze átalakítottam a lakást: alaposan kitakarítottam, a bútorokat pedig egytől egyig lecseréltem. A felújítás során a klasszikus méregzöld-fekete vonalat ötvöztem Nagini rózsaszín-arany mániájával - az eredmény meglepően tetszetős.

A felső szomszéd sajnos nem túl barátságos. Szerintem nem is akar megismerkedni velünk. Már az első napon vittem neki egy nagy tányér frissen sült, mennyeien illatozó fahéjas sütit, de először be sem akart engedni, aztán meg megléphetett előlünk az ablakon át, mert mire bejutottunk, már csak a kutyája tartózkodott a szobában. Felelőtlen állattartó lehet a fickó, ha képes csak így hátrahagyni szerencsétlen ebet - aki ráadásul csupa csont és bőr. Azóta természetesen rendszeresen etetjük. Én persze továbbra is menthetetlenül irtózom minden szőrös élőlénytől, de Nagini szerint nagyon okos és aranyos kis kutyus.

Oh, így már érthető a dementorok jelenléte. Én meg már azt hittem, valami tanfolyamra vagy továbbképzésre jöttek a Roxfortba.
Sejtettem, hogy az a Black fickó is benne van a citrompor bizniszben, már a szeme sem állt jól azon a plakáton. A hajáról nem is beszélve – de ez Lucius szakterülete. Egyébként nagyon népszerű a pasas, itt a faluban is hetek óta csak róla beszél mindenki. Már bánom, hogy kihagytam nyáron a koncertjét.

Lassan, de biztosan készülünk az ünnepekre: az első adag mézeskalács már a sütőben van.

A szilvesztert még meggondolom.

Üdv, Voldemort



December 18.

Magasztos Nagyuram!

Mélységes csodálatra méltó, hogy ennyire foglalkoztat Téged egy olyan alsóbbrendű teremtmény ügye, mint az a behemót Hagrid. Én mégis úgy vélem, hasznodra válna, ha kirúgnák az ostoba melákot, és így új Legendás lények gondozása tanárra lenne szüksége az iskolának. Tudom, hogy nyomába sem ér a Sötét Varázslatok Kivédése állásnak, de gondolj csak bele, Nagyuram: éjjel-nappal élvezhetnéd az unikornisok fenséges társaságát.

Remélem, ezzel talán sikerül valamelyest jóvátennem a tavaly történteket.

Engedd meg, hogy egész családom nevében kellemes karácsonyi ünnepeket kívánjak Neked!

Maradok első számú híved:
Lucius Malfoy



Kedves Lucius!

Sejtettem, hogy a saját nyomorult bőröd szánalmas mentőakciója áll a háttérben. Az a szomorú helyzet, hogy kénytelen vagyok elismerni: nem is olyan rossz gondolat. Sőt, hozzád képest határozottan zseniális.
A továbbiakban szabad kezet kapsz – igyekezz ezúttal semmit sem elbénázni. Amennyiben megérzésem beigazolódik, és a változatosság kedvéért ezúttal sem sikerül teljesítened a feladatot, úgy természetesen számolnod kell a már korábban ismertetett, frizurádat érintő következményekkel.

Cissynek üzenem, hogy továbbra is őszintén csodálom a kitartását és végtelen tűrőképességét!

Boldog karácsonyt nektek is!

Üdv, Voldemort



December 20.
Délelőtt elvittem leadni a „Mennyi szeretet fér egy kondérba?” akció keretein belül készített üstömet. Egész pofás kis csomagot sikerült idén összedobnom, hat év körüli kis boszorkánynak készítettem. Tettem bele zöld-ezüst cukormázas mézeskalácsot, Halálfaló ízű rágót (különleges, általam kifejlesztett ízvilág - Nagini szerint leginkább pillecukorra emlékeztet) Sötét Jegy tetoválás matricával, kígyós hajpántot, kis méretű fekete talárokat a Mardekár címerével ellátva, két könyvet, egyik a „Legveszedelmesebb ártások és rontások szótagolva”, másik a „Fekete Mágia kezdőknek” szép, színes képekkel illusztrált példánya, továbbá egy beszélő plüss unikornist, ami a „Szeretem Voldyt!” szavakat mondja, ha megnyomjuk a pociját.

A gyűjtőhelyen aztán összefutottam Perselusszal, ő idén nyolc üstöt is készített! Talán igaza van Nagininek, és a zord külső valóban érző lelket takar?

Nem új keletű dolog egyébként nálam a karácsonyi ajándékozás ezen formája. Kiskoromban az árvaház, ahol éltem, rendszeresen részt vett az úgynevezett Cipősdoboz akcióban (az a Kondér akció mugli formája), én pedig minden évben ugyanattól a titokzatos jótevőtől kaptam ajándékot. Volt benne minden, amire egy magamfajta kisfiúnak szüksége lehetett: a legnevesebb sötét varázslók életrajza, rengeteg könyv a világuralomról és a halhatatlanságról, kígyós színező, számtalan kiadvány arról, hogyan tudom rettegésben tartani a körülöttem élőket, játékpálca, ami random tiltott átkokat lőtt ki - és mellé mindig ugyanaz az üzenet: „Rosszra használd! A. P. W. B. D.”
Az elejét értem, a rövidítést viszont azóta sem sikerül megfejtenem. Már arra is gondoltam, hogy talán egy monogram lehet… De most komolyan, Albuson kívül kinek van még ilyen nevetségesen hosszú neve?! Oh…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése: